Corona virus

Corona virus

OMGANGSRICHTLIJNEN H&G ONDERWIJS IVM COVID-19

Beste ouder(s)/verzorger(s)/betrokkene(n),

Ook in deze bijzondere periode willen we eenieder van harte welkom heten bij H&G Onderwijs. Wij hopen dat u en uw gezin het afgelopen jaar gezond zijn gebleven en dat u het goed maakt. Wij vinden de veiligheid en gezondheid van uw kind en onze medewerkers zeer belangrijk, daarom willen wij u wijzen op de huidige omgangsregels. Lees deze goed door en bespreek deze ook met uw kind.

 1. Wanneer uw kind verkoudheidsverschijnselen heeft (loopneus, hoesten, benauwd), kan de afspraak niet doorgaan. Wanneer iemand binnen uw gezin of het gezin waar uw kind momenteel (deels) verblijft koorts heeft, kan de afspraak niet door gaan.
 2. Wanneer uw kind een afspraak heeft, is het de bedoeling dat u als ouder niet mee naar binnen komt. Uw kind wordt BUITEN op de parkeerplaats opgehaald. Wij willen u vragen om 5 minuten voor uw daadwerkelijke afspraak voor het gebouw klaar te staan. Bij slecht weer kunt u in de auto wachten.
  • Heeft uw kind een afspraak in Urmond? Dan kunt u wachten op de kleine parkeerplaats voor het gebouw. Meestal zijn deze parkeerplekken bezet, maar is er wel ruimte om even bij de auto te wachten tot uw kind wordt opgehaald.
  • Heeft uw kind een afspraak in Weert? Dan kunt u wachten op een van de parkeerplekken waar een bordje van H&G hangt (aan de zijkant van het gebouw).
   Wilt u graag zelf zien hoe ons gebouw eruit ziet en waar uw kind zal zijn? Op onze website staan 2 filmpjes om u een idee te geven hoe alles eruit ziet. https://www.hgonderwijs.nl/route-demonstraties-vestigingen/
 3. Wij hanteren ten allen tijde 1,5 meter afstand. Dit betekent dat wij geen handen schudden. Ook tijdens de afspraak zullen we 1,5 meter afstand van uw kind houden. Voor de momenten dat dit niet lukt (omdat wij bijvoorbeeld een leeskaart voor uw kind moeten neerleggen), hebben wij schermen op de bureaus staan.
 4. Jeugdigen van 13 jaar en ouder zijn verplicht om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimtes. We willen u dus vragen om hier alert op te zijn.
 5. Als we met uw kind naar binnen lopen, zullen we eerst samen 20 seconden onze handen wassen. Ook wanneer wij klaar zijn, zullen we voor vertrek ook samen 20 seconden onze handen wassen. Wij zullen alle deuren open- en dichtdoen, zodat uw kind geen klinken hoeft beet te pakken.
 6. Wij willen u vragen om uw kind de volgende spullen zelf mee te laten nemen:
  • Een pen, een potlood, een gum en een slijper;
  • Iets te eten en iets te drinken (alleen als de afspraak langer duurt dan 1,5 uur).
 7. Alle testmaterialen welke door de kinderen aangeraakt worden (bijvoorbeeld leeskaarten) zitten in aparte hoesjes en worden na iedere afspraak gereinigd. Ook worden na iedere afspraak de werkplekken gereinigd.
 8. Wanneer de afspraak van uw kind is afgerond, komen wij met uw kind weer naar buiten. Wij willen u vragen om 5 minuten voorafgaande aan het einde van de afspraak, buiten klaar te staan om uw kind op te halen.
 9. Ten tijde van corona voeren wij schoolgesprekken uitsluitend digitaal.

Wij danken u voor uw medewerking. We hopen dat wij op deze manier uw kind nog steeds van de best mogelijke kwalitatieve zorg kunnen voorzien, met in acht neming alle huidige regelgeving.

Met vriendelijke groet,

Team H&G Onderwijs B.V.