Dyscalculie behandeling/begeleiding

Dyscalculie en/of Rekenen behandeling/begeleiding

Als uit het dyscalculie onderzoek is gebleken dat er bij uw kind sprake is van dyscalculie of rekenproblemen, kunt u een behandeltraject overwegen. Graag leggen wij u uit hoe we te werk gaan.

Tijdens het dyscalculie onderzoek zijn de rekenproblemen in kaart gebracht. Ook is er vastgesteld welke leermethode het beste aansluit bij het denkvermogen uw kind. Op basis van deze kennis wordt samen met ouders, school en de dyscalculie/rekenspecialist een individueel behandelplan opgesteld. In dit plan worden korte en lange termijn doelen bepaald. Tijdens het traject worden de doelen meerdere keren geëvalueerd en indien nodig, bijgesteld.

Bij de dyscalculie behandeling ligt de nadruk op:

  • het vergroten van de rekenvaardigheden van uw kind. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende leerprincipes. Zo steken we in op meta-cognitie, strategisch leren, automatiseren en betekenisvol leren.
  • In de behandeling wordt er aandacht besteed aan automatiseren, kale sommen en redactiesommen.
  • psycho-educatie, waarbij uw kind leert begrijpen wat dyscalculie is en wat dyscalculie voor hem/haar betekent.
  • het vergroten van zelfvertrouwen en motivatie.
  • het kennismaken met hulpmiddelen, zodat de zelfredzaamheid van uw kind wordt vergroot.

Een dyscalculie behandeling vindt wekelijks plaats en duurt 45 minuten. Daarnaast is het belangrijk om middels huiswerk ook in de thuissituatie te oefenen, zodat vaardigheden geautomatiseerd kunnen worden. Bij H&G Onderwijs maken we zoveel mogelijk gebruik van wetenschappelijk erkende methode en technieken. Echter het leveren van maatwerk staat bij ons hoog in het vaandel.

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.