Opstapcursus Engels voor dyslectische leerlingen

Voorbereiding Engels voor kinderen met dyslexie in groep 8.
My friend whent to the waint, and ay went to the levt by mist thek *.

Wat?
Individuele begeleiding voor leerlingen met dyslexie in groep 8, gericht op de Engelse taal: klanktekenkoppeling, spelling en woorden leren.

Wanneer?
Wekelijks drie kwartier begeleiding, aangevuld met opdrachten voor thuis.

Waar?
Locatie Weert, Gouverneurlaan 1, op woensdag of vrijdag.
Locatie Geleen, Mauritslaan 49, maandag t/m donderdag.

Kosten en duur?
Circa 10 sessies. Kosten 60 euro per sessie, incl. alle oefenmateriaal.

Waarom?
Het Engels kent 44 verschillende klanken en er zijn maar 26 letters in het alfabet. Bovendien is de Engelse spelling in eeuwen niet meer gewijzigd of aangepast. Dat betekent dat de spelling en uitspraak van vele Engelse woorden nogal uit elkaar kunnen lopen. Met name leerlingen met dyslexie hebben hierdoor veel moeite met de Engelse taal. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je vooral hulp bij de uitspraak en schrijfwijze van het Engels. De basis, namelijk de klanktekenkoppeling staat centraal. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de belangrijkste spellingregels, het leren van woorden en werkwoordspelling.

Hoe?
In overleg met ouders en leerling wordt er een pakket samengesteld en het aantal bijeenkomsten besproken. De leerling komt wekelijks naar H&G en krijgt hier individuele begeleiding door een psycholoog/orthopedagoog. Van de leerling wordt verwacht dat er thuis geoefend wordt met materiaal dat tijdens de bijeenkomsten besproken wordt.

Neem contact met ons op voor meer informatie.