Monique

Monique

Al als klein meisje wist ik wat ik later wilde worden. Het verbaasde dan ook niemand dat ik na het behalen van mijn vwo-diploma psychologie ging studeren. De ontwikkeling van het kind, en in het bijzonder op het gebied van leerproblemen, trokken me vanaf het begin en daarom koos ik voor de afstudeerrichtingen onderwijs- en ontwikkelingspsychologie. Na het behalen van mijn diploma heb ik een aantal jaren bij een huiswerkbegeleidingsinstituut gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van middelbare scholieren (o.a. plannen en organiseren, het samen ontdekken van leerstrategieën, leren leren). Ruim 10 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met hoogbegaafde en/of hoog sensitieve kinderen. Op persoonlijk vlak vielen er puzzelstukjes op zijn plek en op professioneel vlak was een passie geboren. Sinds 2009 werk ik bij H&G Onderwijs waar ik mijn specialisme in hoogbegaafdheid en mijn voorliefde voor het helpen van kinderen met leerstoornissen (in het bijzonder dyslexie) kan combineren.

 

Door mijn eigen moederschap (twee kinderen geboren in 2010 en 2012) mag ik de ontwikkeling van het kind van heel dichtbij mee maken en begrijp ik beter welke uitdagingen opvoeden met zich mee kan brengen. Naast theoretische kennis neem ik ook deze kennis uit de praktijk mee in mijn werk.

 

Ik vind het belangrijk om maatwerk te leveren, elk kind is tenslotte anders. Daarnaast beschouw ik het kind in zijn/haar leerproces als een volwaardig gesprekspartner en geef ik het kind het vertrouwen dat gestelde doelen te behalen zijn. Het geeft mij elke keer weer veel voldoening om te mogen zien dat een kind door mijn hulp zich kan ontplooien.