Buurtgezinnen: opvoeden doen we samen

Buurtgezinnen: opvoeden doen we samen

In diverse gemeenten in Zuid-Limburg is de landelijke stichting Buurtgezinnen actief.
Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, worden gezinnen die steun kunnen gebruiken, gekoppeld aan een gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.
Dit voorkomt dat problemen verergeren en zorgt ervoor dat kinderen en jongeren positief opgroeien in hun eigen gezin.

Praktijkvoorbeelden

Max van 7 gaat om de twee weken op zaterdag spelen bij een gezellig gezin met jonge kinderen. Hij maakt onbezorgd plezier en pap en mam tanken even bij van drukke tijden.

Tamara van 12 mag op woensdagmiddagen aanschuiven bij een lieve mevrouw waarvan de eigen kinderen al uit huis zijn. Hier kan ze in alle rust huiswerk maken en geniet ze van 1 op 1 aandacht.Aram van 3 en zijn moeder gaan af en toe op bezoek bij een gezin in een dorp verderop. Door te spelen, boekjes te lezen en samen koffie te drinken, leren ze de taal, Nederlandse gebruiken en voelen ze zich minder alleen.

Steun geven of ontvangen
Opa’s en oma’s, 1 ouder gezinnen of zelf geen kinderen, maar wel ervaring? Ook dan kun je steungezin zijn. Steungezin zijn, kan op vele manieren en altijd op een manier die bij jou (en je gezin) past.

Of misschien heb je zelf wel behoefte aan wat steun. Als ouder heb je veel ballen omhoog te houden. Soms lukt dat beter dan andere keren.
Met steun van een ander, lukt het echter altijd beter. Om hulp vragen, is ook goed ouderschap! En er zijn gezinnen die heel graag voor je klaar staan.

Vragen of interesse?
Neem eens vrijblijvend contact op met de coördinator van jouw gemeente.
Deze vind je terug op de website: www.buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen is in het zuiden o.a. actief in Maastricht, Beekdaelen, Stein, Beek, Sittard, Geleen en Eijsden-Margraten.
We zijn ook terug te vinden op Facebook en Instagram.


Dank je wel namens Buurtgezinnen,
Bonnie Haenen (coördinator Stein en Beek)