Rosanne

Mijn naam is Rosanne Roelofsma en ik ben in juli 2021 begonnen als Orthopedagoog bij H&G Onderwijs. Hiervoor heb ik de master Pedagogische Wetenschappen gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In mijn vrije tijd geniet ik vooral van mijn sociale leven, lekker eten, een goede wandeling of een mooie reis.

In mijn studentenjaren heb ik jarenlang met ontzettend veel plezier bijles gegeven. Als mijn leerlingen met een lach op hun gezicht weer naar huis gingen, kon mijn dag niet meer stuk. Voor mij is er niets mooier dan iets voor een kind en zijn omgeving te kunnen betekenen, en dit hoop ik dan ook volop te kunnen doen bij H&G Onderwijs! Ik vind het belangrijk dat de kinderen die bij mij komen zich op hun gemak voelen, zodat we samen goed kunnen kijken wat nog moeilijk is en hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Uiteraard ook met aandacht voor wat juist wel al goed gaat! Op die manier hoop ik een bijdrage te kunnen leveren in het zelfvertrouwen van het kind en het plezier in het leren.

Silvie

Mijn naam is Silvie Wijnen en ik woon samen met mijn man en onze hond Charlie in Weert. In mijn vrije tijd maak ik graag wandelingen met de hond, doe ik aan voetbal en hou ik ervan om lekker uit te gaan eten met familie of vrienden. In mei 2020 ben ik begonnen als orthopedagoog bij H&G Onderwijs. Om de functie van orthopedagoog te kunnen vervullen heb ik allereerst de HBO-opleiding Social Work en hierna de Master Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen afgerond. Ik wist al vroeg dat ik graag met kinderen zou willen werken. Ik ben dan ook heel blij dat deze wens in vervulling is gegaan. Graag wil ik mijn enthousiasme, kennis en groeiende ervaring inzetten om kinderen met leerproblemen te motiveren en ze het zelfvertrouwen en plezier terug te geven dat ze verdienen!

Maud

Graag stel ik mij voor, ik ben Maud Offermans

Enkele jaren geleden heb ik Nederland verlaten om mij in België te vestigen in een prachtige bosrijke omgeving. Ik ben dan ook veel in de natuur te vinden, daar kom ik helemaal tot rust.
Ik behoor tot de categorie Bourgondiër en gezelschapsmens, de deur staat bij mij altijd open, zowel letterlijk als figuurlijk.
Ik heb de nodige reizen gemaakt en hoop dat er nog velen mogen volgen, daar word ik echt blij van.
Mijn carrière ben ik ooit gestart in het toeristisch bedrijfsleven, maar gaande weg ben ik mij vanuit persoonlijke interesse gaan verdiepen en laten opleiden in de psychosomatische ontwikkeling van mensen.
Dagelijks tel ik mijn zegeningen als moeder en ben ik gefascineerd hoe mijn dochter zich ontwikkeld.
Een bijdrage mogen leveren aan het welzijn van kinderen geeft mij een voldaan gevoel.
Met veel enthousiasme sta ik u sinds januari 2020 graag telefonisch te woord en voer ik achter de schermen allerlei administratieve taken uit bij H&G onderwijs.

Laura

Hi, mijn naam is Laura Nauts-Driessen en ik werk sinds juli 2017 bij H&G Onderwijs. Ik vind het een uitdaging om de lat steeds een beetje hoger te leggen en daardoor steeds meer te leren en eigen te maken. Uiteraard moet werk en gezelligheid wel een gezonde balans kennen. In mijn vrije tijd ben ik dan ook graag met van alles bezig, maar wat mij vooral kenmerkt is mijn liefde voor: eten, piano spelen, dansen (stijldansen, salsadansen en discofox) en zingen in een kerkkoortje.

In juli 2017 heb ik met succes en veel enthousiasme de studie Facility Management, profiel General Facility Management afgerond. Deze opleiding leek voor mij gemaakt en dat heeft er in geresulteerd dat ik ook in mijn werk erg veel kan en mag toepassen van wat ik heb geleerd. Ik mag zorg dragen voor het volledige aanmeldproces en me daarbuiten verdiepen in andere organisatorische vraagstukken en werkzaamheden. Op deze manier heb ik een veelzijdige functie waardoor geen dag hetzelfde is.

Samen met mijn collega’s streef ik ernaar om een bijdrage te leveren aan de optimale ontplooiing van jeugdigen.

Dorien

Hallo, mijn naam is Dorien Seuren-Havermans. In 1997 ben ik afgestudeerd aan Academie Mens en Arbeid. Vanuit mijn opleiding ben ik terecht gekomen in de uitzendbranche. Later ben ik binnen dezelfde organisatie ook werkzaam geweest in de re-integratie. Hier was ik verantwoordelijke voor de gehele administratie rondom de begeleidingstrajecten.

Sinds februari 2017 ben ik werkzaam als administratief medewerkster bij H&G Onderwijs. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat de trajecten worden aan- en afgemeld bij de betreffende gemeente. Ik ben altijd op vrijdag in Weert aanwezig en zorg dan voor het eerste ontvangst. Verder ondersteun ik mijn collega’s daar waar ik kan.

Naast mijn werk ben ik moeder van een dochter en een zoon. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om (met de hond) te gaan wandelen, te fitnessen of om een boek te lezen.

Rachel

Hallo! Ik ben Rachel Paulissen en ik werk als psycholoog en bedrijfscoördinator bij H&G Onderwijs. In mijn vrije tijd ben ik graag met muziek bezig en ben ik voorzitter van een tienergroep in Maastricht. Samen met mijn man woon ik in Geleen. Ik kan erg genieten van een goeie kop koffie en vind het heel leuk om te reizen.

Na het afronden van mijn master Psychologie en Geestelijke Gezondheid, richting Kinderen en Jeugdigen, ben ik bij H&G aan de slag gegaan als psycholoog. Ik verzorg veelal behandelingen op het gebied van dyslexie, hoogbegaafdheid, mindset en ‘leren’ leren, maar doe ook breed psychologisch onderzoek. Mijn werkwijze omschrijft zich het beste in een combinatie van: geduld, humor, duidelijkheid, betrokkenheid en vertrouwen.

Ook mag ik als bedrijfscoördinator zorgdragen voor ‘H&G Onderwijs achter de schermen’ zodat alles lekker blijft lopen. Denk bijvoorbeeld aan contacten met de gemeente, kwaliteit, leiden van teamvergadering en opmaken/uitvoeren van beleid.

Ik maak graag een verschil in het leven van een kind, hoe lang of hoe kort ik ook betrokken ben in zijn/haar leven. Ik hecht er dan ook grote waarde aan om te investeren in een goede werkrelatie, waarbij kinderen en hun ouders ervaren dat ze in goede handen zijn.

Loes

Mijn naam is Loes Huntjens en ik werk sinds 2011 bij H&G Onderwijs. Ik woon in Stein, waar ik twee paarden heb. In mijn vrije tijd ben ik dan ook graag buiten bezig. Daarnaast maak ik graag fijne reizen met mijn zus.

Na het afronden van mijn HBO Pedagogiek opleiding, heb ik in Nijmegen aan de Radboud Universiteit Pedagogische Wetenschappen, richting orthopedagogiek, specialisatie leerproblemen gestudeerd.

Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam bij H&G Onderwijs. Ik ben gespecialiseerd in leerproblemen en dan in het bijzonder dyslexie en dyscalculie. In 2017 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog-generalist en ben ik als hoofdbehandelaar werkzaam bij H&G Onderwijs.

Ik vind het heerlijk om met kinderen/jongeren te werken. Veel kinderen/jongeren die ik zie, vinden om wat voor reden dan ook, het leren niet meer leuk, moeilijk en kunnen onzeker of gefrustreerd zijn. Ik zie het als een uitdaging om vanuit betrokkenheid, enthousiasme, kennis en vertrouwen het plezier in het leren weer te vinden en deze kinderen/jeugdigen op weg te helpen.

Marianne

Mijn naam is Marianne Gruijters en ik ben in 1989, na afronding van de studie Pedagogiek, begonnen met de behandeling van kinderen met dyslexie. In die tijd was er nog weinig bekend over het leerprobleem dyslexie. Als bestuurslid van de Stichting dyslexie Limburg heb ik in de jaren negentig samen met anderen bijgedragen om het probleem meer bekendheid te geven bij scholen in de regio Limburg. H&G Onderwijs is in de jaren na 2000 langzaam uitgegroeid tot een aardige praktijk met 10 medewerkers en drie locaties. Ik zelf woon in Geleen en heb drie kinderen. Ik loop nu langzaam tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan. Na lang fulltime gewerkt te hebben, is er nu wat meer ruimte om te camperen en vooral om te genieten van het groeiend aantal kleinkinderen.

Ik heb het altijd als een voorrecht gezien om met kinderen en hun ouders te mogen werken. Ik ben dan ook nog lang niet van plan om te stoppen met dit werk waar je zoveel energie van krijgt. Als directeur van H&G Onderwijs BV hoop ik nog lang betrokken te blijven.

Monique

Al als klein meisje wist ik wat ik later wilde worden. Het verbaasde dan ook niemand dat ik na het behalen van mijn vwo-diploma psychologie ging studeren. De ontwikkeling van het kind, en in het bijzonder op het gebied van leerproblemen, trokken me vanaf het begin en daarom koos ik voor de afstudeerrichtingen onderwijs- en ontwikkelingspsychologie. Na het behalen van mijn diploma heb ik een aantal jaren bij een huiswerkbegeleidingsinstituut gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van middelbare scholieren (o.a. plannen en organiseren, het samen ontdekken van leerstrategieën, leren leren). Ruim 10 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met hoogbegaafde en/of hoog sensitieve kinderen. Op persoonlijk vlak vielen er puzzelstukjes op zijn plek en op professioneel vlak was een passie geboren. Sinds 2009 werk ik bij H&G Onderwijs waar ik mijn specialisme in hoogbegaafdheid en mijn voorliefde voor het helpen van kinderen met leerstoornissen (in het bijzonder dyslexie) kan combineren.

 

Door mijn eigen moederschap (twee kinderen geboren in 2010 en 2012) mag ik de ontwikkeling van het kind van heel dichtbij mee maken en begrijp ik beter welke uitdagingen opvoeden met zich mee kan brengen. Naast theoretische kennis neem ik ook deze kennis uit de praktijk mee in mijn werk.

 

Ik vind het belangrijk om maatwerk te leveren, elk kind is tenslotte anders. Daarnaast beschouw ik het kind in zijn/haar leerproces als een volwaardig gesprekspartner en geef ik het kind het vertrouwen dat gestelde doelen te behalen zijn. Het geeft mij elke keer weer veel voldoening om te mogen zien dat een kind door mijn hulp zich kan ontplooien.

Veronique